Juweel op maat

Wil je graag een juweel op maat laten maken? Dan kom je best even langs om je wensen en verwachtingen te bespreken. Reken op ongeveer 30 minuten tot een uur om alles te overlopen. Je kan ook via de telefoon of email een aanvraag doen en dan bekijken we of het nodig is dat je ter plaatse langskomt. 

 
Levertermijn

Elk juweel wordt met de hand gemaakt, daarom moet je in de meeste gevallen rekenen op een levertermijn van maximaal 1 maand (vanaf aanvraag). Veel is afhankelijk van de beschikbaarheid van de materialen. Wil je jouw juweel sneller ontvangen, dan zoeken we samen naar een oplossing.

 
Hoe werkt het?

We vertrekken altijd vanuit jouw wensen. Hoe meer informatie je ons geeft over je verwachtingen, hoe beter en gerichter wij aan de slag kunnen. Breng gerust voorbeelden of foto’s mee als inspiratie maar hou er rekening mee dat we geen kopie maken van een bestaand juweel. 

Nadien werken we één of meerdere voorbeelden uit. Dit wordt op voorhand afgesproken. We kunnen voorontwerpen tekenen of meteen uitwerken. Zeker bij klei werken we ontwerpen vaak meteen uit om het eindresultaat zo goed mogelijk mee te kunnen geven.

Bij juwelen in zilver werken we meestal met schetsen en foto’s van de beschikbare stenen om je een beeld te geven van de mogelijkheden.

 
Juwelen in klei

Het leuke aan juwelen in klei is dat je maximaal kan spelen met ontwerp, prints en kleuren. Je kan een bestaand ontwerp te laten uitwerken in ‘jouw’ kleuren of kiezen voor een volledig gepersonaliseerd ontwerp. We werken ook regelmatig juwelen uit in de branding kleuren van een merk.

Reken qua prijs op een 30 tot 50 euro, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp. Een bestaand ontwerp uitwerken in een andere kleur zal minder kosten dan een volledig ontwerp op maat. 

Qua materialen werken we voor studs en oorstekers standaard met zilverkleurige stekers uit chirurgisch staal om de kans op allergische reactie tot een minimum te beperken. Voor oorhaakjes gebruiken we 925 sterling zilver of verguld 925 sterling zilver. Heb je hier andere wensen? Vermeld dit dan zeker in je aanvraag.

Beige Rosy oorringen in polymeerkleil
 
Zilveren of vergulden juwelen

Voor juwelen uit zilver of verguld zilver overlopen we je wensen en tekenen we een ontwerp uit dat bijgestuurd kan worden op basis van jouw feedback. We verzamelen voorbeelden van materialen die gebruikt kunnen worden, zo kan je meteen zien waarnaar jouw voorkeur uitgaat. 

Voor een zilver juweel op maat reken je best op een 100€ maar veel is afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de gebruikte edelstenen.

 
Wired ring

Voor de wired ringen werken we uitsluitend op maat. De ringen kunnen uitgewerkt worden met een edelsteen naar keuze. We kunnen voor het ontwerp werken met een tekening of vertrekken vanuit een bestaand ontwerp. De metaaldraad, edelstenen en vorm kunnen volledig zelf gekozen worden. 

De levering is steeds afhankelijk van de beschikbaarheid van de edelstenen. Kies je voor een edelsteen die we in stock hebben, dan is de levering meestal binnen 2 weken mogelijk. 

Voor een ring op maat stuur je ons je ringmaat door of kan je op ons atelier langskomen, dan meten we jouw ringmaat op. Handig voor in de toekomst! 🙂 Is de ring een cadeau? Breng dan een ring mee, zo kunnen we ons daarop baseren. Of we geven je een prototype mee – zo kan de gelukkige zijn of haar ring nadien zelf komen samenstellen op het atelier maar kan jij toch een leuk geschenk afgeven.

Heb je nog vragen of wil je graag een juweel op maat laten maken?

Neem dan zeker contact op.