Duurzaamheid

Bij Studio Demol vinden we duurzaamheid enorm belangrijk! Daarom proberen we duurzame en milieuvriendelijke keuzes te maken. Lees hieronder hoe wij ons steentje bijdragen aan een mooiere wereld.

Milieuvriendelijke verpakkingen

We gebruiken juwelendoosjes van gerecycleerd karton met een FSC®-merk. In FSC-bossen staat een duurzaam beheer voorop. Bomen krijgen er de kans om te herstellen na de houtoogst en ze bescherming het planten- en dierenrijk. Daarnaast werken de bosarbeiders er in veilige omstandigheden en krijgen ze een eerlijk loon.

Elk juweel verzenden we in een individueel doosje. We kiezen hier bewust voor: zo beschermen we je juweel zo goed mogelijk tijdens het transport. Nadien kan je het doosje gebruiken om je juweel op te bergen. Door zorg te dragen voor je juwelen en ze apart op te bergen zorg je ervoor dat ze elkaar niet beschadigen. Zo heb jij langer plezier van je aankoop!

Duurzame verpakking met FSC-label
Duurzame verpakking met FSC-label

Overschot van materiaal wordt hergebruikt

Bij het verwerken van zilver proberen we zo veel mogelijk uit het materiaal zelf te gebruiken. Alle restjes die te klein zijn om nog te gebruiken houden we bij. Eens we voldoende hebben smelten we alles en gebruiken we het voor andere projecten.

Bij projecten in klei gebruiken we resten ongebakken klei voor het inwerken van oorstekers of om andere kleurenmixen te maken. Bepaalde technieken zijn er specifiek op gericht om ‘scraps’ (restjes) op te gebruiken. 

Ook de resten van gebakken klei verwerken we in nieuwe ontwerpen. ‘Mislukte” ontwerpen of stuks die we onze kwaliteitsvereisten niet halen (en we dus niet verkopen), gebruiken we om nieuwe afwerkingen of technieken uit te testen. Op die manier proberen we zo duurzaam mogelijk met onze materialen om te springen.

Gerecycleerd inpakpapier

Kies je voor een cadeauverpakking? Voor cadeautjes gebruiken we gerecycleerd inpakpapier (wist je trouwens dat we ook cadeaubonnen verkopen?)