Rozenkwarts – werking en betekenis

Rozenkwarts kristal

Ga voor zelfliefde – ontdek de voordelen en werking van rozenkwarts.

Rozenkwarts is een doorschijnende, meestal zachtroze steen uit de kwartsfamilie. Het is de steen bij uitstek van het hart en onvoorwaardelijke liefde Hij heeft een kalmerend effect, helpt bij traumaverwerking en zorgt voor innerlijke genezing en zelfliefde.

Hoe ontstaat rozenkwarts?

Dit kristal ontstaat bij hoge temperaturen in vulkanisch gesteente en vormt ruwe brokken. Deze zachtroze tot lichtgrijze steen krijgt zijn kleur door de aanwezigheid van titanium en mangaan. Stel rozenkwarts niet langdurig bloot aan fel licht, want dan kan hij verkleuren.

Waar wordt rozenkwarts gevonden?

De vindplaatsen zijn onder andere Brazilië, Madagaskar, Zuid-Afrika en South Dakota (VS). De beste stenen worden gewonnen in Madagaskar.

Waarvoor helpt de kalmerende werking van rozenkwarts?

Deze steen heeft een kalmerende werking bij boosheid, angst of stress en helpt bij het verwerken van trauma’s en verlies. Rozenkwarts heeft ook een positieve werking op het hart en de bloedvaten, vruchtbaarheid, het helpt hoge bloeddruk te verlagen en kan ook helpen bij stress gerelateerde klachten zoals burn-out. De steen bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid en stimuleert creativiteit en fantasie.

Dit kristal is een ideaal geboortegeschenk om ervoor te zorgen dat het kindje zich welkom voelt of als geschenk voor jezelf.

Welke sterrenbeelden passen bij rozenkwarts?

Deze steen past het beste bij de sterrenbeelden stier, kreeft en weegschaal.

Rozenkwarts kopen

Wil je graag een juweel met rozenkwarts kopen? We hebben verschillende kettingen, oorringen of armbanden beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *